EN | s
May 31, 2023

ANRA Lifetime Achievement Award voor prof. dr. R. Versteeg

 

De internationale Advances in Neuroblastoma Research Association (ANRA) erkent personen die zeer uitzonderlijke bijdragen hebben geleverd aan het begrijpen en/of behandelen van kinderen met neuroblastoom, door hen een ANRA Lifetime Achievement Award toe te kennen. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de tweejaarlijkse ANRA-bijeenkomsten. De awardees vertegenwoordigen de top ~1% van individuen die zich bezighouden met neuroblastoom onderzoek.

Voor de 2023 bijeenkomst werden enkele ANRA Lifetime Achievement Awards uitgereikt, omdat het ten gevolge van coronamaatregelen 5 jaar geleden is sinds de laatste live bijeenkomst. Prof. Rogier Versteeg is een van de ontvangers van deze bijzondere prijs.

Prof. Versteeg heeft als hoogleraar Oncogenomics in Amsterdam UMC een toonaangevende en baanbrekende rol gespeeld bij het ophelderen van de moleculaire pathogenese van neuroblastomen. Mede door zijn werk is een belangrijke subset van hoog-risico neuroblastoom gekarakteriseerd die vaker voorkomt bij patiënten zonder MYCN-amplificatie. Van groot belang is ook de ontdekking van de rol cellulaire plasticiteit in therapieresistentie bij hoog stadium neuroblastoma.

Rogier Versteeg heeft tevens samen met bio-informaticus Dr. Jan Koster het R2 platform (https://r2.amc.nl) ontwikkeld, een belangrijke moleculaire database van neuroblastomen die door onderzoekers over de hele wereld wordt gebruikt voor kanker-genomics studies.

Sinds zijn emeritaat werkt Rogier Versteeg als Visiting Fellow in the Charité Clinic for Pediatric Oncology and Hematology in Berlijn waar hij zijn onderzoek aan neuroblastoom voortzet in samenwerking met prof. Angelika Eggert.

Deel dit

Lees meer

Infographic helpt obductie bespreekbaar maken met nabestaanden
NWO Zwaartekracht subsidie voor ontwikkeling van therapieën bij blindheid
Nieuw afdelingshoofd Humane Genetica
Shutterstock 104108189
Werken als analist bij Amsterdam UMC
Meer weten over…
NIPT kan Cytomegalovirus (CMV) opsporen bij zwangere vrouwen