EN | s
January 24, 2024

Oorkonde voor Niels Vos – arts-assistent Klinische Genetica

Eind november 2023 vond de Human Genetics Science Meeting plaats. Dit event, dat twee keer per jaar – in het voorjaar en in het najaar – plaatsvindt, stond afgelopen november in het teken van rapid fire sessions. In slechts 2,5 minuut vertelden de sprekers over het onderzoek waar ze op dat moment mee bezig waren. Iedere sectie van de afdeling was vertegenwoordigd.

Na afloop van zo’n praatje was het niet mogelijk, om direct vragen te stellen. Zodra de wekker na 2,5 minuut ging, stond de volgende spreker namelijk al klaar om zijn of haar verhaal te vertellen.

Posters

Onderdeel van de rapid fire sessions was een poster. Rondom een van de collegezalen op locatie AMC waren vele posterborden geplaatst, waar na een rapid fire session ruimte was om wél met de presentator nader in gesprek te gaan. Zo werd de mogelijkheid tot het stellen van vragen verplaatst naar een ander moment in de middag en had iedereen ruim de tijd om nog eens nader op het onderwerp waar de meeste interesse voor was in te gaan.

Winnaar

Alle praatjes en posters werden beoordeeld door een 5-koppige deskundige jury die kritisch luisterde en natuurlijk ook kritische vragen stelde. Na afloop werden de juryformulieren ingenomen en begon het rekenwerk voor de organisatie van de Science Meeting, met als resultaat de overduidelijke overwinning door Niels die vertelde over de vorderingen op klinisch en diagnostisch gebied aangaande genetische obesitas.

Deel dit

Lees meer

Dr. Wiep Scheper benoemd tot hoogleraar
Martina Cornel gekozen als ‘president elect’
Infographic helpt obductie bespreekbaar maken met nabestaanden
NWO Zwaartekracht subsidie voor ontwikkeling van therapieën bij blindheid
Nieuw afdelingshoofd Humane Genetica
Shutterstock 104108189
Werken als analist bij Amsterdam UMC